Vítězství našich v okresním kole minikopané

Vítězství našich v okresním kole minikopané

Ve středu 4.5. se v areálu SK Polaban Nymburk konalo okresní kolo v minikopané pro žáky 6. - 7. tříd. Chuť do sportu a fotbalu byla po covidové pauze znát, neboť dorazilo hned 12 týmů. Pořadatel tedy rozdělil startovní pole na skupiny A a B, odkud postupovaly pouze první dva týmy. Dále se hrálo vyřazovacím způsobem. Vítěz turnaje si vybojoval šanci reprezentovat okres na krajském kole v Příbrami.

Naše škola patřila po dlouhé době k favoritům turnaje, což v kategoriích ZŠ nebývalo mnoho let zvykem. Hned úvodní duel jsme narazili na ZŠ Sadská, kterou jsme porazili 1:0. Následoval duel se ZŠ RAF Nymburk, který jsme poměrně snadno ovládli na 3:0, ovšem po dvou chybách soupeř snížil na konečných 3:2. Třetí výhru v řadě jsme si připsali po těsném vítězství 1:0 se ZŠ Václava Havla Poděbrady. Postup ze skupiny jsme si vybojovali čtvrtou výhrou, konkrétně nad ZŠ Semice 2:0. Souboj o první místo ve skupině jsme však nezvládli, podlehli jsme 0:4 ZŠ Komenského Nymburk.

Postup z druhého místa znamenal duel a semifinále se ZŠ Městec Králové. Tento soupeř totálně ovládl skupinu A, když zvítězil ve všech pěti utkáních a inkasoval pouze jednu branku. Do semifinále jsme vstoupili hloupým inkasovaným gólem z penalty po malé domů, naštěstí se nám podařilo brzy srovnat na 1:1. Tento stav již vydržel do konce, rozhodli tak pokutové kopy. Naši střelci proměnili, Městec jedenkrát nedal, zvítězili jsme 3:2 na PK.

Ve finále nás čekala silná ZŠ Komenského Nymburk, která v semifinále vyřadila ZŠ TGM Poděbrady v poměru 1:0.

Do finále jsme nastupovali již hodně unaveni, ale i soupeř již jevil známky opotřebení. Celé utkání bylo hodně vyrovnané, oba týmy hrály pozorně a snažily se hlavně neinkasovat. Výsledek 0:0 znamenal pokutové kopy. Za stavu 2:2 se pokračovalo ve čtvrté sérii, hráč Komenského neproměnil, těžkou roli tak měl před sebou Vincent Pop. Ten náročnou situaci zvládl a proměnil!!! To znamenalo celkové vítězství v turnaji a postup do krajského kola.

 

Všichni hráči zaslouží pochvalu za nasazení a vzornou reprezentaci školy.

Tým GBHN: Hronek - J. Záveský, Matuška, Doucha, Hanke, Pop, Cigánik, Kubálek, Kropáček, Sobíšek, Dvořák, Kubečka. 

Aktuální informace

31.01.2024

Ředitel školy zveřejňuje 31.1. kritéria přijetí na školní rok 2024-25 do 1. ročníku:

Celý článek
24.11.2023

MŠMT spustilo informační portál k přijímacímu řízení na SŠ.

29.10.2023

Ředitel školy zveřejňuje výroční zprávu o činnosti školy za školní rok 2022-2023

Významní absolventi

František Rachlík

Absolvoval v roce 1924.

Narodil se 16. 9. 1904 v Nymburce, zemřel v Praze 13. 2. 1980. Po skončení vojenské služby studoval na pražské Filozofické fakultě Univerzity Karlovy filozofii, dějiny umění a estetiku.

Anketa

 
Motto školního roku 2023-24
Arnošt Lustig 6 %
Tony Wagner 24 %
William Blake 9 %
Oscar Wilde 49 %
Albert Einstein 12 %
Celkový počet hlasů: 216
Archiv anket

Svět v roce založení školy

Lidové divadlo

4. leden 1903

V Praze-Holešovicích zahájilo činnost lidové divadlo Uranie úspěšnou premiérou hry Ladislava Stroupežnického Vojtěch Žák, výtečník.

Nejčtenější

28.02.2024

FOTOGALERIE Z BESEDY (Z FB MĚSTSKÉ KNIHOVNY)

Na letošní třetí alumni besedu jsme přizvali absolventa gymnázia z roku 1994. Je jím Mgr. Pavel Snítilý, archeolog a zástupce ředitele Městského muzea v Čelákovicích. V nymburské knihovně ve čtvrtek 29. února 2024 nám od 17.30 hodin popíše mj. moderní archeologické metody v besedě nazvané: Archeologie pod vaším domem?

celý článek
15.03.2024

V úterý 19. 3. 2024 se koná od 11:45 Školní kolo 46. ročníku SOČ. Slavnostní zahájení za přítomnosti vedení města a vedení školy bude v učebně č. 77. Níže se dozvíte, kdo ze soutěžících a na jaké téma práci SOČ psal, jak to bude se zkrácením výuky a co je třeba udělat, pokud se na konkrétní obhajobu chce někdo přijít podívat.

celý článek
12.03.2024

Sekunda B vyjela na lyžák netradičně ve čtvrtek 7. 3. 2024 Po přijetí na chatu jsme začali vybalovat. Pak se hráli už jen hry.  A šlo se na večeři. V pátek díky nedostatku sněhu jsme museli vyjít až na Dvoračky a tam jsme celý den lyžovali. Bylo hezké počasí a tak jsme si to všichni užili.  Kvůli ztíženým podmínkám se posunul i oběd.

celý článek
 
Oscar Wilde - Buď sám sebou. Všichni ostatní už jsou zabraní.