Mitgedacht - mitgemacht aneb výherní pobyt s udílením cen v německé Mohuči

14.06.2023
Mitgedacht - mitgemacht aneb výherní pobyt s udílením cen v německé Mohuči
Slavnostní předávání cen studentské soutěže partnerských regionů Středočeského kraje 4er Netzwerk proběhlo v prostorách zemského sněmu spolkové země Rheinland-Pfalz v Mohuči. Ceny za svůj projekt v kategorii Nachbarn in Europa - 20 Jahre Vierernetzwerk (Sousedé v Evropě - 20 let čtyřdohody) převzali nyní již absolventi třídy 8OA Tobiáš Daneš a Bedřich Brynych. Gratulujeme😊!!!
 
Rok se s rokem sešel a díky loňskému červnovému třídennímu pobytu v německém Bad Marienbergu, kde se nám podařilo návazat kontakty s vyučujícími z partnerských regionů Středočeského kraje, jsme se především díky iniciativě učitele Björna Bergmanna z německé BBS Westerburg společně s pěti studenty oktávy A zapojili do soutěže Mitgedacht - mitgemacht. Cílem našeho společného projektu bylo vytvoření kvarteta, jehož jednotlivé karty obsahují zajímavé informace o partnerských regionech: Středočeský kraj, německá spolková země Rheinland-Pfalz, polská Opole a Burgund-Franche-Comté. Bohužel si výherní pobyt a převzetí ceny nemohli z důvodu přijímacího řízení na VŠ užít všichni účastníci soutěže Emma Formánková, Marek Lovětinský a David Jan Slaba. A naši skupinku tedy reprezentovali pouze Bedřich Brynych a Tobiáš Daneš.
 
A nyní již pohledem samotného účastníka Bedřicha Brynycha:
 
Ve středu 14. 6. se dva naši čerství absolventi Tobiáš Daneš a Bedřich Brynych za doprovodu profesorky Terezy Plechlové účastnili třídenního předávaní cen za soutěž pořádanou Čtyřdohodou, ve které se umístili na druhém místě. Společné cesty se zúčastnila i skupinka tří studentů ze Střední průmyslové školy v Kutné Hoře v doprovodu jejich vyučující, kteří se společně s námi umístili na stejném místě.
První den se na uvítanou pořádal tzv. "Icebreaker", při kterém se studenti seznámili s ostatními výherci, zahráli si společenské hry a poseděli u vynikající pizzy. Druhý den se konalo předávání cen, které odstartovala krátká prezentace o soutěži jako takové a jednotlivých soutěžních kategoriích - Německé lesy, Válka v Evropě a téma, ve kterém soutěžili naši studenti - 20 let Čtyřdohody. Každý tým poté krátce prezentoval a popisoval svůj projekt a odpověděl na pár otázek pořadatelů. Naši studenti se soutěže zúčastnili s kvartetem na téma čtyř partnerských regionů, které vytvářeli společně se studenty z Berufbildende Schule ve Westerburgu. Po předání cen vyrazili na naučnou procházku Mohučským lesem. Celodenní program byl zakončen hraním týmových her na téma Evropy, její geografie, historie a Evropské unie. Třetí den se studenti sbalili, rouzloučili a jeli zpátky.
Byli jsme i ve večerních zprávách televize spolkové země Rheinland Pfalz, sledujte od 13. minuty:
 
 
Odkaz na oficiální fotoalbum z celé akce:

Aktuální informace

26.06.2024

Během školních prázdnin je jako úřední den stanoveno pondělí od 9.00 do 11.00 hodin.

29.10.2023

Ředitel školy zveřejňuje výroční zprávu o činnosti školy za školní rok 2022-2023

Významní absolventi

Akad. mal. Helena Ambrosová

Absolvovala v roce 1952.

Narodila se 31. 8. 1934 v Liptovském Mikuláši. 

Anketa

 
Motto školního roku 2023-24
Arnošt Lustig 6 %
Tony Wagner 24 %
William Blake 9 %
Oscar Wilde 49 %
Albert Einstein 12 %
Celkový počet hlasů: 216
Archiv anket

Svět v roce založení školy

Povstání v Makedonii

2. srpna 1903

Na den sv. Eliáše vypuklo povstání Makedonců proti Turkům. 

Nejčtenější

27.06.2024

Pod záštitou vzdělávací organizace Agora CE se studenti výtvarné výchovy ze dvou tříd sext stali uličníky. Umělci, kteří jim zprostředkovávali půlroční projekt zaměřený na proměnu veřejného prostoru poblíž školy, byli Tomáš Roček, Filip Novák a za Agoru Tereza Konrádová.

celý článek
27.06.2024

Tradičním FINAL FOUR vyvrcholila letošní streetová liga. Na rozdíl od předešlých let nabídly všechny 4 zápasy relativně vyrovnanou podívanou, která vyvrcholila finálovým zápasem (Basketéři bez brčeků - Kubátovy kočičky 20:18), jež rozhodl v úplném závěru svým nájezdem Arsen Gevorkyan a spolu s Oskarem Palovčíkem a Hynkem Karamonem, tak mohli z rukou trojnásobného vítěze Jirky Szity převzít pohár pro vítěze. Poděkování si ale zaslouží všech 11 týmů, které se do soutěže přihlásily a pevně věřím, že si své příznivce na hřišti či v hledišti streetová liga najde i v příštím roce, kdy bude na programu již 22. ročník.

celý článek
28.06.2024

Poslední den školního roku dorazila skvělá zpráva z Francouzské aliance v Pardubicích, kde naši studenti konali na začátku června jazykové zkoušky DELF.

celý článek
 
Oscar Wilde - Buď sám sebou. Všichni ostatní už jsou zabraní.