Okresní pohár malých dračích lodí 2022

Okresní pohár malých dračích lodí 2022

25 desetičlenných posádek, dva cenné kovy, celkové druhé místo mezi školami a hlavně krásný slunečný den plný radosti z vítězství i zklamání z porážek. To všechno zažili dragoni našeho gymnázia na 11. ročníku závodu malých dračích lodí.

Závody tradičně odstartovala nejmladší kategorie. Tu naše škola bohužel nemohla obsadit a získala tak značný hendikep do celkového poháru škol.

V kategorii 6-7. tříd však naše posádky sekund patřily k velkým favoritům. Už v semifinálových jízdách dosahovaly jedny z nejrychlejších časů a finále tedy slibovalo „áčko-béčkový“ souboj.

To, že finále chyby neodpouští bohužel okusila sekunda B. Na rozdíl od semifinálových jízd výrazně zaspali na startu a vzniklou ztrátu už v trati nedokázali stáhnout. Nakonec skončili na nepopulárním čtvrtém místě.  

Naopak sekunda A předvedla ve finále svou nejlepší jízdu.Od startu se o vedení přetahovala s velmi rychlou posádkou RAF, kterou v závěru dokázala předjet. ÁČKO po zásluze zvítězilo. Celá posádka dostala na závěrečném ceremoniálu zlaté medaile a pohár.

Nutno podotknout, že v této kategorii soutěžily také posádky prim. Obě primy předvedly technicky velmi pěkné jízdy a za rok se určitě poperou ve velkém finále o celkové vítězství.

Druhý cenný kov tentokrát stříbrný vybojovala ve velkém finále 8-9.tříd posádka 4KA/3TB Alice. I tato kombinovaná posádka již v semifinálových jízdách předváděla výkony hodné medailových příček. Nakonec nestačila pouze na suverénní loď RAF, která dominovala celému startovnímu poli. Naše další posádky 4KB, 3TA a 4KA/3TB Mikuláš bojovaly pouze ve finále B resp. C. Nicméně 3TA přidala do poháru škol velmi důležité čtvrté místo. Pro kvartány se jednalo bohužel o derniéru, ale posádky tercií budou mít za rok šanci úspěch zopakovat, nebo dokonce vylepšit.

Společný výkon vynesl po roce naši školu zpět na medailové pozice v celkovém poháru škol, kde nám patřila druhá příčka za ZŠ RAF.

Všechny posádky zaslouží pochvalu, hlavně za to, jak houževnatě a poctivě přistupovaly k tréninkům.   

Aktuální informace

06.04.2024

Uchazečům, kteří podali přihlášku elektronicky prostřednictvím DIPSY, nejsou pozvánky zasílány poštou. Dostávají je pouze prostřednictvím zaručené komunikace opět v DIPSY.

Jiří Kuhn 

30.03.2024

Upozorňujeme rodiče a uchazeče, že v tomto týdnu byly odeslány pozvánky k přijímacím zkouškám takto:

Celý článek
29.10.2023

Ředitel školy zveřejňuje výroční zprávu o činnosti školy za školní rok 2022-2023

Významní absolventi

Vojtěch Kerhart

Absolvoval v roce 1910.

Narodil se 4. 7. 1892 v Poděbradech. Architekt, přítel a spolupracovník Bedřicha Feuersteina.

Anketa

 
Motto školního roku 2023-24
Arnošt Lustig 6 %
Tony Wagner 24 %
William Blake 9 %
Oscar Wilde 49 %
Albert Einstein 12 %
Celkový počet hlasů: 216
Archiv anket

Svět v roce založení školy

Smrt Pissara

12. listopad 1903

Zemřel Camille Pissaro (*10. 7. 1830), francouzský malíř.

Nejčtenější

21.03.2024

Jaké je to být debatním rozhodčím? To si vyzkoušeli členové našeho debatního klubu na krajském kole Debatiády v Děčíně. Pro některé z nich to byla první příležitost rozhodovat soutěžní debaty naostro.

celý článek
19.03.2024

Aktuální mistři České republiky v kategorii U14 Kateřina Kammová a Bruno Topenčík z 3TB byli hlavními tahouny našich šachistů na krajském kole v šachu družstev.

celý článek
26.03.2024

Nymburští debatéři Luisa Anna Hofmanová (7MA), Sofie Fukalová (7MA), Tadeáš Brablc (8OB) a trenér Matěj Piller se poslední víkend před Velikonocemi vydali do České Třebové, kde se zúčastnili posledního turnaje Debatní ligy v této sezóně. Akce se uskutečnila v prostorech Střední školy technické a dopravní Gustava Habrmana.

 

celý článek
 
Oscar Wilde - Buď sám sebou. Všichni ostatní už jsou zabraní.