ROTARY Marathon Challenge 2020

ROTARY Marathon Challenge 2020

Světová juniorská maratonská výzva, tentokrát se stříbrnou tečkou.

Ideální běžecké počasí bez deště, větru nebo úmorných veder, ale přesto 42 195m plných potu, vyčerpání a lehkých zranění. To vše bylo k vidění tento čtvrtek na atletickém stadionu v Nymburce. ROTARY World Marathon Challenge letos přijalo pět škol. Vedle našeho gymnázia ještě ZŠ Komenského, ZŠ Tyršova, ZŠ R. A. F. a ZŠ Tyršova Poděbrady. I tento rok se celá akce konala pod záštitou Rotary klubu Poděbrady, Rotary klubu Jičín-Nymburk a na organizaci se spolupodílelo i naše gymnázium.

Ambasadory gymnázia byli krasobruslaři Daniel a Kateřina Mrázkovi, mnohonásobní medailisté z mistrovství republiky v krasobruslení a také reprezentanti České republiky z olympijských her mládeže a jiných mezinárodních akcí.

Kateřina nakonec rozbíhala naši štafetu na prvním úseku proti ambasadorům z dalších škol. Od počátku závodu jsme se drželi na medailových pozicích a často se o vedení přetahovali s běžci ze ZŠ Komenského a ZŠ R. A. F. ZŠ Komenského byla nakonec nad síly našeho družstva a s náskokem zhruba jedné minuty zvítězila. Ziskem druhého místa jsme nakonec zkompletovali medailovou sbírku. Nutno také podotknout, že po celou dobu konání této soutěže na nymburském okrese, nikdy neodešlo naše gymnázium bez medaile. 

Velká pochvala a gratulace pro všechny běžce. Poděkování patří i dalším studentům a pedagogům, kteří přes ztížená zdravotní opatření pomohli Marathon Challenge 2020 uspořádat.

 
Oscar Wilde - Buď sám sebou. Všichni ostatní už jsou zabraní.