Několik jedniček a sedmý Majáles

Několik jedniček a sedmý Majáles

První udělená jednička je spojená s datem. 1. květen je tradičně spojen s Majálesem pořádaným Studentským parlamentem Gymnázia Nymburk (SPGN) a nejinak tomu bylo tento rok...

Jde o kulturní akci, která díky organizaci studentů přináší skvělou atmosféru pod nymburské hradby. Majáles se drží i tradice akce "bez vstupného", protože věci zdarma můžou mít velký potenciál, podporují lepší vztahy mezi lidmi.

Majáles 2014 si zaslouží jedničku za organizaci. I 7. ročník je stále pořádán pod záštitou studentů a komerční přístup se ho netýká. Studentům se podařilo pozvat na pódium výtečné studentské kapely (Madstrike, JabkaBabka a Smooth) a profesionální interprety (El'Brkas, Interpret neznámý, Lážo plážo, Razz a Crossband). Děkujeme jim tímto za vytvoření výtečné atmosféry. Jednička by mohla být spojena i s prvním vystoupením moderátorské dvojice Otakara Dadáka (3TB) a Jana Brzáka (5QA). Jejich premiéra byla zpočátku nervózní, postupně se jejich výkon za mikrofonem zlepšil a i oni přispěli zábavnými momenty k dotvoření atmosféry. Publikum se výborně bavilo.

K pohodové atmosféře přispívalo i velice dobré počasí. Děti si mohly vyzkoušet trampolínu a lanové dráhy a mohly si vyrobit vlastní škrabošku, která byla symbolem letošního Majálesu.

Vzpomínky na Majáles jsou plné přátelské atmosféry. Děkujeme fotografům z řad studentů za její zachycení. Jmenovitě Lence Štětkové (5QB), Matěji Prášilovi (5QB), Michalovi Půtovi (6XA) a Bořivoji Kolářovi (6XB). Jejich fotografie si můžete prohlédnout zde.

Studenti si uvědomovali, že dokáží společnými silami uspořádat akci roku, že SPGN má svůj význam a sílu.

Na závěr bychom chtěli poděkovat sponzorům akce a také všem, kteří přispěli koupí keramiky a francouzských specialit. Celkový výtěžek 3 779,- Kč bude věnován ve prospěch Dětského domova Nymburk.

Všichni si zasloužíme jedničku s hvězdičkou. Majáles roku 2014 se vydařil!

Fotogalerie

Aktuální informace

Významní absolventi

Mirek Smíšek

Mirek Smíšek OBE (2. 2. 1925-19. 5. 2013), český rodák a světově proslulý keramik, studoval po krátký čas na (tehdy Reálném) Gymnáziu Nymburk.

Anketa

 
Motto školního roku 2024-25
1. Charlie Chaplin 41 %
2. John Lennon 18 %
3. Eleanor Roosevelt 13 %
4. Stephen Covey 8 %
5. Herman Melville 20 %
Celkový počet hlasů: 212
Archiv anket

Svět v roce založení školy

Kartuziánský řád

29. duben 1903

Dlouhotrvající rozepře mezi francouzskou vládou a řeholními řády, zvláště kartuziány, vyvrcholily v první polovině roku 1903:

Nejčtenější

09.09.2024

V pátek 6. 9. vyjela třída 1A na adaptační kurz do Rokytnice nad Jizerou. Doprovod nám dělala naše milá paní profesorka třídní Helena Hantonová, pan profesor Machurka a dvě moc šikovné lektorky, Ema Lojková a Eliška Schwarzová. My už jsme se mezi sebou tak nějak znali, přece jenom jsme spolu strávili pět dní ve škole, ale všichni jsme se těšili, co nám adapťák přinese.

celý článek
03.09.2024

Hned druhý den v novém šKolním roce se studenti sext, septim, oktáv, 2A, 3A a 4A vydali do nymburského kina na SLAM POETRY. Někteří věděli nebo tušili, co je čeká, jiní ne.

celý článek
01.09.2024

K první alumni besedě s významnými absolventy školy v novém školním roce - Petrem a Jaroslavem Novákovými, kteří dorazí ze Švédska (kam emigrovali v roce 1968) - zveme v pondělí 9. září 2024 od 18 hodin do Městské knihovny Nymburk v Palackého ulici.

celý článek
 
Charlie Chaplin - Zajímám se o svoji budoucnost, protože v ní hodlám strávit zbytek života.