Den Země 2020!

Den Země 2020!

Den Země, svátek naší planety!

22. duben se každý rok stává dnem, kdy se několik milionů lidí z více než 130 zemí světa spojí a mají společný cíl. Nezáleží na původu, barvě pleti, víře, věku či vzdělání. Všichni si v tento den chtějí připomenout, co pro nás naše planeta znamená. Proto vyrážejí do ulic, lesů, kamkoli ven sbírat odpadky, které není zas tak těžké najít...   :-(

A co s tím uděláme u nás ve škole? 

 

Vy, kteří tuto výzvu právě čtete, můžete být něčeho tak skvělého součástí. Naše škola se totiž 22.dubna rozhodla upravit naši on-line výuku a dát všem možnost vyjít ven a zapojit se. Budeme se učit jen 1. - 3. hodinu a pak jdeme na to! Samozřejmě za dodržení hygienických podmínek...   

Být součástí je jednoduché:

Stačí jít ven, nadýchat se čerstvého vzduchu a posbírat, co najdete. Vaše nálezy vyfoťte a nasdílejte - pokud to půjde, i s lokalitou, kde jste se pohybovali. Na sociální sítě přidávejte s tagy #denzeme2020 #earthday  #gnbk #zerowaste. Vaše fotografie zasílejte na e-mail studentského parlamentu spgn@gym-nymburk.cz nebo třeba na náš instagramový účet, který můžete i označit. Ze zaslaných fotek vybereme a zveřejníme ty nejkurióznější nálezy.

Ze všech vašich fotografií pak vznikne koláž jako památka a motivace do dalších let. Super, ne???

Aktuální informace

29.10.2023

Ředitel školy zveřejňuje výroční zprávu o činnosti školy za školní rok 2022-2023

Významní absolventi

Josef Pýcha

Absolvoval v roce 1933.

Narodil se 23. 5. 1914 ve Strakách. Na reálce v Nymburce jej učil kreslení J. Vokálek a B. S. Urban.

Anketa

 
Motto školního roku 2023-24
Arnošt Lustig 6 %
Tony Wagner 24 %
William Blake 9 %
Oscar Wilde 49 %
Albert Einstein 12 %
Celkový počet hlasů: 216
Archiv anket

Svět v roce založení školy

2. listopad 1903

Došlo k dohodě ve španělské stávce horníků: 

Nejčtenější

21.03.2024

Jaké je to být debatním rozhodčím? To si vyzkoušeli členové našeho debatního klubu na krajském kole Debatiády v Děčíně. Pro některé z nich to byla první příležitost rozhodovat soutěžní debaty naostro.

celý článek
26.03.2024

Nymburští debatéři Luisa Anna Hofmanová (7MA), Sofie Fukalová (7MA), Tadeáš Brablc (8OB) a trenér Matěj Piller se poslední víkend před Velikonocemi vydali do České Třebové, kde se zúčastnili posledního turnaje Debatní ligy v této sezóně. Akce se uskutečnila v prostorech Střední školy technické a dopravní Gustava Habrmana.

 

celý článek
13.04.2024

Ve středu 10. dubna jsme ve složení Honza Kopeček (6XB), Anna Hířová, Štěpán Soulek a Mikuláš Vodenka (5QB) brzy ráno vyrazili do Prahy na VŠCHT na krajské kolo chemické olympiády kategorie C.

celý článek
 
Oscar Wilde - Buď sám sebou. Všichni ostatní už jsou zabraní.