DofE v karanténě???

DofE v karanténě???

Přestože se jen těžko najde v Česku někdo, koho by vládou nařízená karanténa nijak neomezila v jeho dosavadním životě a ani účastníci DofE nejsou žádnou výjimkou, ještě se držíme a v programu pokračujeme. 

 

Třeba u nás ve třídě nebyl prakticky žádný problém s rozvojem talentu, protože jsme si obvykle vybírali činnosti jako vaření, pletení, kreslení, učení… zkrátka něco, co se dá docela dobře provozovat pod střechou. Někdy je to dokonce výhodou, když máte při pečení přístup k takovým moderním vymoženostem, jako je trouba, tekoucí voda, elektrické osvětlení, nebo kuchyňský robot. 

Co se týče sportu, je to trochu složitější, protože kdyby měl člověk naběhat týdně deset kilometrů jenom u sebe v pokoji, asi by mu brzo přeskočilo… Někteří z nás (třeba já) máme to štěstí, že jsme si už na začátku vybrali takovou pohybovou aktivitu, kterou v pohodě zvládneme doma, popřípadě na zahradě. Cvičení podle nejrůznější programů, střílení z luku, posilování a další. Ale ti z nás, kteří chtěli v rámci DofE docházet na nějaký sportovní kroužek, nebo běhat/chodit/jezdit na kole/na koni/velboudovi/mladším sourozenci kdesi venku, musí své cíle trochu přehodnotit. Samozřejmě, mohou se sportem pro tuto chvíli prostě seknout a dodělat si ho až po karanténě, to je na nich. Většina se ovšem rozhodla, že bude ve sportu pokračovat jinak, obvykle přechodem na domácí posilování.

 

Nejproblematičtější částí se nakonec stalo dobrovolnictví, protože jen těžko můžete pomáhat lidem, když je nesmíte navštívit, ovšem i s tím si umí naši spolužáci poradit. Hodně lidí se pustilo do šití roušek, které jsou v téhle době obzvláště potřeba, takže tím se snad ani nedá šlápnout vedle. Pár dalších vytrvalo ve svém snažení v doučování a po vzoru našich vážených profesorů se vrhlo na techniku. A nakonec tu zůstáváme my (resp. já) kteří jsme od přírody introvertní a svůj cíl jsme si nastavili tak, abychom nemuseli lézt nikomu na oči. My se spokojeně válíme doma v posteli, píšeme články, nebo šijeme plyšáčky pro charitu a jsme šťastní.

 

Alena Pustá 5QB

 

 

 

 

Aktuální informace

31.01.2024

Ředitel školy zveřejňuje 31.1. kritéria přijetí na školní rok 2024-25 do 1. ročníku:

Celý článek
24.11.2023

MŠMT spustilo informační portál k přijímacímu řízení na SŠ.

29.10.2023

Ředitel školy zveřejňuje výroční zprávu o činnosti školy za školní rok 2022-2023

Významní absolventi

Marta Balejová

Marta Balejová (*8. 5. 1953), zpěvačka a textařka, jedna z nejvýznamnějších českých šansoniérek, zabývajících se tímto specifickým hudebním žánrem, maturovala na nymburském gymnáziu v roce 1972 pod svým rodným příjmením Marta Fuglová.

Anketa

 
Motto školního roku 2023-24
Arnošt Lustig 6 %
Tony Wagner 24 %
William Blake 9 %
Oscar Wilde 49 %
Albert Einstein 12 %
Celkový počet hlasů: 216
Archiv anket

Svět v roce založení školy

Cenzura v Prusku

únor 1903

Pruský ministr vnitra podal v Poslanecké sněmovně vysvětlení, proč byla zakázána hra Das Tal des Lebens (Údolí života) od Maxe Dreyera:

Nejčtenější

28.02.2024

FOTOGALERIE Z BESEDY (Z FB MĚSTSKÉ KNIHOVNY)

Na letošní třetí alumni besedu jsme přizvali absolventa gymnázia z roku 1994. Je jím Mgr. Pavel Snítilý, archeolog a zástupce ředitele Městského muzea v Čelákovicích. V nymburské knihovně ve čtvrtek 29. února 2024 nám od 17.30 hodin popíše mj. moderní archeologické metody v besedě nazvané: Archeologie pod vaším domem?

celý článek
15.03.2024

V úterý 19. 3. 2024 se koná od 11:45 Školní kolo 46. ročníku SOČ. Slavnostní zahájení za přítomnosti vedení města a vedení školy bude v učebně č. 77. Níže se dozvíte, kdo ze soutěžících a na jaké téma práci SOČ psal, jak to bude se zkrácením výuky a co je třeba udělat, pokud se na konkrétní obhajobu chce někdo přijít podívat.

celý článek
12.03.2024

Sekunda B vyjela na lyžák netradičně ve čtvrtek 7. 3. 2024 Po přijetí na chatu jsme začali vybalovat. Pak se hráli už jen hry.  A šlo se na večeři. V pátek díky nedostatku sněhu jsme museli vyjít až na Dvoračky a tam jsme celý den lyžovali. Bylo hezké počasí a tak jsme si to všichni užili.  Kvůli ztíženým podmínkám se posunul i oběd.

celý článek
 
Oscar Wilde - Buď sám sebou. Všichni ostatní už jsou zabraní.