Gymnasium Nymburk»Incoming events for 23.4.2018

Incoming events for 23.4.2018

Articles relevant for today

Poznáváme Lysou nad Labem a Bedřicha Hrozného

Žáci sekundy B navštívili v rámci vlastivědného semináře, v němž poznávají letos historii nymburského okresu, Lysou nad Labem.

Čekala je návštěva nové muzejní expozice o historii Lysé nad Labem, která je neodmyslitelně spojena s rodem Šporků, a o Bedřichu Hrozném.  To, jak pozorně poslouchali, hledali odpovědi do pracovních listů, si mohli ověřit v soutěži Riskuj. Z vítězství se radovala děvčata; získala 13 500 bodů, kluci víc riskovali a museli se nakonec spokojit s 6 500 body.  Pak je čekala procházka po městě, návštěva evangelického kostela a zámecký park. Byl i čas na občerstvení.

Transport do Terezína 18. 4. 2018

Autobus se studenty ze septim a třetí A odjížděl už v 7:30 od školy a mířil do Památníku Terezín.

Čekala je komentovaná prohlídka Malé pevnosti. Pak se přesunuli do Muzea ghetta, prošli se Terezínem a navštívili místa, kde končily koleje, spojující Terezín a Bohušovice nad Ohří, tudy prochází i dnes hlavní železniční trať. Poblíž se nachází i kolumbárium, obřadní místnosti, ústřední márnice a krematorium.

Někdo ze studentů napsal: Spousta sklíčenosti a špatné nálady nám nezabránila v tom, abychom si užili dobře naplánovanou exkurzi.

Úspěšné zakončení debatní sezony

Náš debatní tým se o víkendu 21.-23.4. vydal na poslední (a také finálový) turnaj této debatní sezony na pražském gymnázium Nad Álejí. O průběhu napsal nejmladší člen výpravy Tadeáš Brablc.

EKOKURZ 4KB

V pondělí 23. 4. se naše třída 4KB sešla před budovou nádraží a vyrazila vlakem v 7:48 směr Kolín. V Kolíně jsme přestoupili na vlak do Blanska a poté následovala už jen cesta autobusem do cílové destinace Krásensko.

 
Oscar Wilde - Buď sám sebou. Všichni ostatní už jsou zabraní.