Adaptační kurz 1PB 2016

Adaptační kurz 1PB 2016

I naše třída 1PB pokračovala v tradici a vyrazila v pondělí 12. 9. na adaptační kurz - tradičně do Rokytnice nad Jizerou. Pohodovou náladu během kurzu, kterou umocnilo fantastické počasí, vystihují i drobné střípky a ostřehy ze zápisků dětí…:

„…Bydleli jsme ve školní chatě nedaleko sjezdovky. Odtud jsme podnikali různé výlety. Například do Harrachova, kde jsme navštívili místní sklárnu a muzeum nebo do Pasek nad Jizerou, kde jsme navštívili muzeum řemesel. Kromě výletů jsme měli každý den večerní program v podobě různých her a soutěží. V dopoledních hodinách jsme měli možnost si zazpívat nebo si něco vyrobit… celkově se mi pobyt líbil, více jsem poznal spolužáky a byla s nimi legrace…“ Petr Urban.

„…nejvíc se mi líbil výlet k pramenu Labe, … ,cesta byla zajímavá díky krásným výhledům do dalekého okolí…“ Ondra Koníř.

„…Celý adaptační kurz byl SUPER. Vytvořila se nám tam dobrá parta…“ Honza Jakubal.

„…Jediné, co se mi tam nelíbilo, bylo, že jsme tam byli jen na týden…“ Aleš Toman.

„…upřímně, měl to být nejkratší výlet (cesta na Dvoračky), ale pro mě to bylo z celého pobytu nejnáročnější – protože jsme šli celou cestu do kopce. Když jsme se vrátili z Dvoraček, ulehli jsme na svá lůžka a byli jsme rádi že žijeme…“ Světluše Serbusová.

„…Myslím, že nám byl adaptační kurz hodně prospěšný, protože se už aspoň trochu známe…“ Karolína Šilhánová.

„…cestou jsme potkali housenku na silnici a když jsme pustili hudbu, tak začala tancovat…dokonce tancovala v rytmu…“ Adam Vohralík.

„…moc se mi líbilo, těším se na lyžařský kurz…“ Karolína Stará.

„…i když nás všechny bolely nohy, tak bych si to stejně ráda zopakovala a taky jsem ráda, že to všichni učitelé tak dobře zorganizovali…“ Anička Špitálníková.

„…Nejlepší byly snídaně, obědy a večeře … i když byla jídelna na kopci, který nebyl zrovna příjemně nakloněný, jídla od paní kuchařky to zachránila … nejen že paní kuchařka vařila skvěle, ale byla i velmi hodná a vždy příjemná…“ Tea Kotyková.

„…v pátek jsme sice museli uklízet chatu, ale myslím si, že si to užili i ostatní…“ Matyáš Vejtruba.

„…před odjezdem domů se musela uklidit celá chata, ale bohužel nikdo nejsme Harry Potter, abychom uklidili mávnutím hůlkou, …, a tak to zůstalo na nás…“ Zuzana Berná.

„…zaujalo mne pozorovat krajinu a krásnou přírodu na výletu k prameni Labe, jak se z písku stává láhev, …, rád zpívám kánony a vícehlasy – bylo pěkné si společně zazpívat pěknou harmonii…“ Jan Klír.

 

Prostě bylo to SUPER...!

Aktuální informace

21.04.2024

se konají v pondělí 29/4:

-17:30-18:00 hod
schůzky v učebnách
-18:00-19:30 hod
29.10.2023

Ředitel školy zveřejňuje výroční zprávu o činnosti školy za školní rok 2022-2023

Významní absolventi

Josef Pýcha

Absolvoval v roce 1933.

Narodil se 23. 5. 1914 ve Strakách. Na reálce v Nymburce jej učil kreslení J. Vokálek a B. S. Urban.

Anketa

 
Motto školního roku 2023-24
Arnošt Lustig 6 %
Tony Wagner 24 %
William Blake 9 %
Oscar Wilde 49 %
Albert Einstein 12 %
Celkový počet hlasů: 216
Archiv anket

Svět v roce založení školy

Smetanovy opery v Národním divadle

12. květen 1903

U příležitosti výročí úmrtí Bedřicha Smetany (†12. 5. 1884) uvedlo Národní divadlo v Praze pod taktovkou Karla Kovařovice cyklus Smetanových oper, jimiž počíná skutečná česká národní opera. 

Nejčtenější

26.03.2024

Nymburští debatéři Luisa Anna Hofmanová (7MA), Sofie Fukalová (7MA), Tadeáš Brablc (8OB) a trenér Matěj Piller se poslední víkend před Velikonocemi vydali do České Třebové, kde se zúčastnili posledního turnaje Debatní ligy v této sezóně. Akce se uskutečnila v prostorech Střední školy technické a dopravní Gustava Habrmana.

 

celý článek
13.04.2024

Ve středu 10. dubna jsme ve složení Honza Kopeček (6XB), Anna Hířová, Štěpán Soulek a Mikuláš Vodenka (5QB) brzy ráno vyrazili do Prahy na VŠCHT na krajské kolo chemické olympiády kategorie C.

celý článek
25.03.2024

Na dvě hodiny se učebna č. 73 proměnila v soudní síň, kde studenti právního semináře předvedli své dovednosti v simulovaném soudu z trestního práva. Projekt, na kterém naše gymnázium spolupracuje s Právnickou fakultou UK, dal studentům možnost prozkoumat právní systém z první ruky a zároveň rozvíjet kritické myšlení a rétorické schopnosti.

celý článek
 
Oscar Wilde - Buď sám sebou. Všichni ostatní už jsou zabraní.