Vektor 4 – výsledky testování

Gymnázium Nymburk pravidelně využívá dostupné nástroje pro zjišťování výsledků práce školy. Jedním z takových nástrojů jsou i testy společnosti SCIO. Na začátku roku obdržela škola výsledky testování VEKTOR. Toto testování se od jiných liší tím, že se zaměřuje na využití studijního potenciálu a jeho rozvoj po dobu studia žáků na konkrétní střední škole. V praxi je realizováno testováním na začátku kvint a 1A a následným testováním stejné skupina žáků po třech letech, když jsou na začátku maturitního ročníku. Z výsledků testování je možné dovodit, jako přidanou hodnotu si žáci ze školy odnášejí. Je zřejmé, že výsledky odrážejí jak práci učitelů, tak i přístup žáků a jejich vynaložené úsilí.

S naprostou většinou zjištění, která je možné z výsledků testů možné učinit, může být škola spokojena. Současně je z nich zřejmé i to, kde jsou rezervy a kde je nutné přidat. Potěšitelné je zejména to, že se našim učitelům společně se žáky dosáhnout nezanedbatelného rozvoje v oblasti studijních předpokladů a výborné jsou i výsledky v matematice. Pokud je jedním z hlavních úkolů školy, tak jak je máme ve školním vzdělávacím programu stanoveny, rozvíjet žáky v práci s informacemi, v kritickém myšlení, hodnocení a práci se zdroji, pak se nám to velmi dobře daří.

V přiložených souborech si můžete prohlédnout souhrnné výsledky zvlášť za třídy víceletého gymnázia a zvlášť za třídu čtyřletého studia. Soubory, které se týkají čtyřletého oboru, jsou označeny G4, soubory, které jsou označeny G8, se týkají víceletého gymnázia.

Ke stažení
ikonaKomentář - studijní předpoklady
ikonaG4 - OSP
ikonaG4 - graf - OSP
ikonaG4 - graf - MAT
ikonaG4 - graf - CJL
ikonaG4 - graf - ANJ
ikonaG4 - dotazníky
ikonaG4 - souhrn
ikonaG8 - souhrn
ikonaG8 - OSP
ikonaG8 - graf - OSP
ikonaG8 - graf - MAT
ikonaG8 - graf - CJL
ikonaG8 - graf - ANJ
ikonaG8 - graf - NEJ
ikonaG8 - výstupy z průvodních dotazníků

Aktuální informace

Významní absolventi

doc. Ing. Zdeněk Sobotka, DrSc.

Absolvoval v roce 1945.

Narodil se 13. 3. 1926 v Nymburce. Aktivně působil jako vedoucí vědecký pracovník v oborech teorie pružnosti a plasticity, mechaniky struktur a kontinua, v oborech reologie, bioreologie, vazkopružnosti a biovazkopružnosti i biomechaniky.

Anketa

 
Motto školního roku 2024-25
1. Charlie Chaplin 41 %
2. John Lennon 18 %
3. Eleanor Roosevelt 13 %
4. Stephen Covey 8 %
5. Herman Melville 20 %
Celkový počet hlasů: 212
Archiv anket

Svět v roce založení školy

Tour de France

1. červenec 1903

Když se v časných ranních hodinách v Paříži rozjelo 60 cyklistických profesionálů k okružní jízdě po Francii, málokdo tušil, že se zrodil později nejpopulárnější silniční závod světa – Tour de France.

Nejčtenější

09.09.2024

V pátek 6. 9. vyjela třída 1A na adaptační kurz do Rokytnice nad Jizerou. Doprovod nám dělala naše milá paní profesorka třídní Helena Hantonová, pan profesor Machurka a dvě moc šikovné lektorky, Ema Lojková a Eliška Schwarzová. My už jsme se mezi sebou tak nějak znali, přece jenom jsme spolu strávili pět dní ve škole, ale všichni jsme se těšili, co nám adapťák přinese.

celý článek
03.09.2024

Hned druhý den v novém šKolním roce se studenti sext, septim, oktáv, 2A, 3A a 4A vydali do nymburského kina na SLAM POETRY. Někteří věděli nebo tušili, co je čeká, jiní ne.

celý článek
01.09.2024

K první alumni besedě s významnými absolventy školy v novém školním roce - Petrem a Jaroslavem Novákovými, kteří dorazí ze Švédska (kam emigrovali v roce 1968) - zveme v pondělí 9. září 2024 od 18 hodin do Městské knihovny Nymburk v Palackého ulici.

celý článek
 
Charlie Chaplin - Zajímám se o svoji budoucnost, protože v ní hodlám strávit zbytek života.