MASTER

Srdíčkový den o. s. Život dětem proběhl poprvé v tomto školním roce v září.

Pomáháme již tradičně nemocným dětem a přispíváme na jejich léčbu a různé nezbytné pomůcky a přístroje, aby byl jejich život kvalitnější.

Zapojíme se do této charitativní akce i v zimě a na jaře, protože je smysluplná, potřebná a každý rok pomáhá i rozvoji vzdělávání na SŠ a ZŠ.

Na web.str. www.zivot detem.cz se dočtete například  o finanční pomoci malé Marušce, žačce 1.třídy, jejíž rodiče využili příspěvku k nákupu mechanického vozíku pro ni…

Děkuji všem dobrovolnicím ze septimyB a 1.A a všem, kteří  přispěli a přispívají!

                                                                                                                                                   Jiřina Koláčná

 

 

Krajské kolo konverzační soutěže v ANJ

04.04.2024
Krajské kolo konverzační soutěže v ANJ

Angličtináři opět do „Kraje“!

 

Dne 4. dubna 2024 nás studenti Marek Parsch (4KA) a Lukáš Vydra(7MA) budou reprezentovat v Krajském kole konverzační soutěže v ANJ, které již tradičně pořádá Gymnázium Kladno. Účast si velmi suverénně vybojovali 1.3.2024 v DDM Poděbrady, kde se konalo konverzační klání na okresní úrovni této soutěže.

Celý článek

Never again is now

Never again is now

V noci z 8. na 9. března 1944 došlo k největší masové vraždě československých občanů v našich dějinách. V plynových komorách  vyhlazovacího tábora Auschwitz-Birkenau bylo během jediné noci zavražděno 3792 vězňů ze sektoru BIIb. 8.března 2024 proběhl v těch samých místech pietní akt. Spolu se zástupci Institutu Terezínského muzea, Památníku Terezín, Beit Terezin v Izraeli a Židovského muzea v Praze se pietního aktu zúčastnily i členky Klubu moderní historie.

 

 

Celý článek

21. ročník Školní streetballové ligy - registrace

21. ročník Školní streetballové ligy - registrace

     Tradiční streetový turnaj vstupuje do své třetí dekády a tak si v příloze můžeme připomenout vítěze jednotlivých ročníků. Možná na fotkách poznáte hráče, kteří hrají či hráli KNBL, možná v historickém archivu objevíte i basketbalistu, který si jako první Čech zahrál NBA - určitě na nich budou, ale převládat basketbalisti jejichž výkonnost nikdy nedosáhla ani krajské úrovně a právě ti tvořili a tvoří základnu, bez které by celá soutěž již dávno zanikla. A proto je tu výzva pro všechny amatéry i profíky, aby dali dohromady alespoň tří členný tým a přihlásili se do 21. ročníku Školní streetové ligy (podrobnosti k turnaji včetně přihlášek byly rozeslány všem studentům).

Celý článek

Okresní kolo Geologické olympiády 2024

Okresní kolo Geologické olympiády 2024

Na okrese Nymburk se, žel, jiná škola Geologické olympiády nezúčastnila, takže oba naši soutěžící obhájili svá loňská okresní prvenství, a zároveň poměrně pohodlně postoupili do krajského prezenčního kola. V kategorii A (nižší gymnázium) zvítězil náš pravidelný geologický matador Filip Kubálek (4KB), v kategorii B (středoškoláci) kralovala Veronika Košťálová (6XB), rovněž dlouholetá účastnice geologických klání, která se loni pro nemoc krajského kola olympiády nezúčastnila, ale díky svému videu o geologii byla přesto pozvána do celostátního kola.

Celý článek
<předchozí 1 ... 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 ... 764 další >

Aktuální informace

21.04.2024

se konají v pondělí 29/4:

-17:30-18:00 hod
schůzky v učebnách
-18:00-19:30 hod
29.10.2023

Ředitel školy zveřejňuje výroční zprávu o činnosti školy za školní rok 2022-2023

Významní absolventi

Absolvoval v roce 1914.

Narodil se 25. 1. 1895 v Poděbradech, zemřel r. 1947 v Praze. Působil jako malíř krajin a portrétů.

Anketa

 
Motto školního roku 2023-24
Arnošt Lustig 6 %
Tony Wagner 24 %
William Blake 9 %
Oscar Wilde 49 %
Albert Einstein 12 %
Celkový počet hlasů: 216
Archiv anket

Svět v roce založení školy

Americký Kongres vytvořil department

Americký Kongres rozhodl vytvořit department (ministerstvo) obchodu a práce, aby tak napomohl stabilizaci amerického hospodářství. 

Nejčtenější

26.03.2024

Nymburští debatéři Luisa Anna Hofmanová (7MA), Sofie Fukalová (7MA), Tadeáš Brablc (8OB) a trenér Matěj Piller se poslední víkend před Velikonocemi vydali do České Třebové, kde se zúčastnili posledního turnaje Debatní ligy v této sezóně. Akce se uskutečnila v prostorech Střední školy technické a dopravní Gustava Habrmana.

 

celý článek
13.04.2024

Ve středu 10. dubna jsme ve složení Honza Kopeček (6XB), Anna Hířová, Štěpán Soulek a Mikuláš Vodenka (5QB) brzy ráno vyrazili do Prahy na VŠCHT na krajské kolo chemické olympiády kategorie C.

celý článek
10.04.2024

V pondělí 8.4. se konal tradiční florbalový turnaj pro žáky vyššího gymnázia. Celkem dvanáct týmu bylo rozděleno do tří skupin po čtyřech. Tam se utkal každý s každým, do čtvrtfinále postupovalo 8 nejlepších týmů. K vidění bylo velké množství vyrovnaných zápasů, některé týmy příjemně překvapily, jiné naopak nečekaně zklamaly.

celý článek
 
Oscar Wilde - Buď sám sebou. Všichni ostatní už jsou zabraní.