MASTER

Srdíčkový den o. s. Život dětem proběhl poprvé v tomto školním roce v září.

Pomáháme již tradičně nemocným dětem a přispíváme na jejich léčbu a různé nezbytné pomůcky a přístroje, aby byl jejich život kvalitnější.

Zapojíme se do této charitativní akce i v zimě a na jaře, protože je smysluplná, potřebná a každý rok pomáhá i rozvoji vzdělávání na SŠ a ZŠ.

Na web.str. www.zivot detem.cz se dočtete například  o finanční pomoci malé Marušce, žačce 1.třídy, jejíž rodiče využili příspěvku k nákupu mechanického vozíku pro ni…

Děkuji všem dobrovolnicím ze septimyB a 1.A a všem, kteří  přispěli a přispívají!

                                                                                                                                                   Jiřina Koláčná

 

 

Jak (se) Debatní klub Nymburk školil v Babicích

Jak (se) Debatní klub Nymburk školil v Babicích

Tradičním začátkem debatní sezóny jsou školení pro začínající debatéry a budoucí rozhodčí. Mezitímco Sofie Fukalová a Luisa Anna Hofmanová (obě 8OA) přijely s cílem absolvovat akreditační zkoušku a stát se rozhodčími, tak zbrusu nového debatéra Lukáše Halašku (6XA) čekalo podrobné seznámení s debatou v podání dlouholetých školitelů, nikoliv však našeho trenéra Matěje Pillera a Tadeáše Brablce, kterým byly přiděleny jiné skupiny nováčků.

 

Celý článek

Brigáda RSG 27. 9. - 29. 9. 2024 v Rokytnici nad Jizerou

27.09.2024
Brigáda RSG 27. 9. - 29. 9. 2024 v Rokytnici nad Jizerou

Tradicí v druhé polovině září bývá brigáda na chatách v Rokytnici. Ani v letošním roce tomu nebylo jinak a tak se po víkendovém snažení učitelů a členů RSG, chaty zase hezky rozzářily novotou v podobě nových nátěrů. 

Celý článek

Adresář pomoci mimo školu

Každý někdy potřebuje pomoc a není ostuda o pomoc požádat. V tomto článku bude průběžně aktualizovaný seznam kontaktů, který může využít každý, kdo pomoc potřebuje pro sebe nebo své blízké.  

Celý článek

Co je Nenech to být?

Nenech to být (NNTB) je internetová stránka (i mobilní aplikace), která funguje jako online schránka důvěry pro školy, ale také pro firmy. Na stránce (nebo skrze aplikaci) je možné poslat do konkrétní školy, která je v systému registrovaná, oznámení o jakékoliv problematické situaci, která se týká oznamovatele nebo kohokoliv jiného. Oznámení je anonymní a pouze oznamovatel rozhodne, kolik informací škole poskytne. Oznámení se dostane do schránky pouze vedení školy a členům školního poradenského pracoviště. 

Návod na podání oznámení na stránce Nenech to být (NNTB)

1) Na stránce Nenech to být je v pravém hodním rohu odkaz Oznámení.  

2) Zde napíšete název školy "Gymnázium Bohumila Hrabala v Nymburce".

3) Zde je již přímo možnost: Vytvořit oznámení. 

4) Oznamovatel vybere druh oznámení a poté již vyplní formulář s bližšími informace. Čím přesnější informace se ke členům školního poradenského pracoviště dostanou, tím účiněji mohou jednat.  

Zde můžete využít odkaz, který vás zavede přímo na stránku s vytvořením oznámení pro naši školu. 

<předchozí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 ... 796 další >

Aktuální informace

17.10.2024

Beseda s absolventkou školy proběhne v Městské knihovně Nymburk 28. 11. 2024 od 17.30 hodin.

09.09.2024

Novinka pro studenty a rodiče

Celý článek

Významní absolventi

Marta Balejová

Marta Balejová (*8. 5. 1953), zpěvačka a textařka, jedna z nejvýznamnějších českých šansoniérek, zabývajících se tímto specifickým hudebním žánrem, maturovala na nymburském gymnáziu v roce 1972 pod svým rodným příjmením Marta Fuglová.

Anketa

 
Motto školního roku 2024-25
1. Charlie Chaplin 41 %
2. John Lennon 18 %
3. Eleanor Roosevelt 13 %
4. Stephen Covey 8 %
5. Herman Melville 20 %
Celkový počet hlasů: 212
Archiv anket

Svět v roce založení školy

Dohoda mezi Kubou a USA

16. únor 1903

Byla uzavřena dohoda mezi Kubou a USA, podle níž USA směly udržovat na Kubě vojenské základny. 

Nejčtenější

28.09.2024

Workshopů v projektu Kamdu s inspirátory z oblasti byznysu, neziskovek, umění, vědy nebo médií se v posledních dvou letech zúčastnilo několik studentů vyššího nebo čtyřletého gymnázia z naší školy. Někteří z nich jsou opět přihlášeni do nabídky Kamdu pro podzimní semestr 2024. Další zájemci se ještě mohou také přidat a opravdu je z čeho vybírat. Opět jsme (tentokrát především zásluhou J. Holečka ze 6XA) shromáždili recenze dosavadních účastníků, abychom novým zájemcům poskytli zpětnou vazbu. Ještě dodávám, že přihlášení do projektu se kvůli celoškolní evidenci účasti a zejména zařízení uvolnění z výuky na workshopy musí hlásit ještě u školního kariérního poradce prof. Soukupa.

celý článek
05.10.2024

Přijměte pozvánku na odhalení nových stolpersteinů, kamenů zmizelých, v nymburských ulicích a následnou ceremonii, kde vás studenti z Klubu moderní historie seznámí s příběhy jednotlivých rodin.

celý článek
26.09.2024

Ve čtvrtek 26.9. se na našem gymnáziu konal opět tradiční Evropský den jazyků, jehož cílem je upozornit na jazykovou rozmanitost a podpořit studium druhého cizího jazyka.

celý článek
 
Charlie Chaplin - Zajímám se o svoji budoucnost, protože v ní hodlám strávit zbytek života.