MASTER

Srdíčkový den o. s. Život dětem proběhl poprvé v tomto školním roce v září.

Pomáháme již tradičně nemocným dětem a přispíváme na jejich léčbu a různé nezbytné pomůcky a přístroje, aby byl jejich život kvalitnější.

Zapojíme se do této charitativní akce i v zimě a na jaře, protože je smysluplná, potřebná a každý rok pomáhá i rozvoji vzdělávání na SŠ a ZŠ.

Na web.str. www.zivot detem.cz se dočtete například  o finanční pomoci malé Marušce, žačce 1.třídy, jejíž rodiče využili příspěvku k nákupu mechanického vozíku pro ni…

Děkuji všem dobrovolnicím ze septimyB a 1.A a všem, kteří  přispěli a přispívají!

                                                                                                                                                   Jiřina Koláčná

 

 

Alumni beseda s bratry Novákovými v městské knihovně

Alumni beseda s bratry Novákovými v městské knihovně

K první alumni besedě s významnými absolventy školy v novém školním roce - Petrem a Jaroslavem Novákovými, kteří dorazí ze Švédska (kam emigrovali v roce 1968) - zveme v pondělí 9. září 2024 od 18 hodin do Městské knihovny Nymburk v Palackého ulici.

Celý článek

Motto pro školní rok 2024 - 2025

Motto pro školní rok 2024 - 2025

Prázdniny se přehouply do své druhé poloviny, a to je vždy čas, kdy žádáme návštěvníky našeho webu o pomoc s výběrem motta pro další školní rok. Jako vždy dáváme na výběr myšlenky osobností, které svým životem a prací dokázali, že jak životu, tak práci opravdu rozumějí. Pokud se s některou z uvedených myšlenek ztotožníte a budete ji považovat za vhodnou k tomu, aby nás provázela celým školním rokem, hlasujte v naší anketě. Pozor! V anketě jsou uvedena pouze jména autorů! 

  1. Zajímám se o svoji budoucnost, protože v ní hodlám strávit zbytek života.
    Charlie Chaplin
  2. Až ti bude v životě nejhůř, otoč se ke slunci a všechny stíny padnou za tebe.
    John Lennon
  3. Budoucnost patří těm, kdo věří svým krásným snům.
    Eleanor Roosevelt
  4. Síla spočívá v rozdílech, nikoli v podobnostech.
    Stephen Covey
  5. Je lepší selhat v originalitě než uspět v napodobování.
    Herman Melville

Za váš hlas děkujeme!

Jiří Kuhn

Celý článek

Zkoušky DELF - skvělá zpráva na konec školního roku

Zkoušky DELF - skvělá zpráva na konec školního roku

Poslední den školního roku dorazila skvělá zpráva z Francouzské aliance v Pardubicích, kde naši studenti konali na začátku června jazykové zkoušky DELF.

Celý článek

Basketéři bez brčeků vítězí ve 21. ročníku Školní streetballové ligy

Basketéři bez brčeků vítězí ve 21. ročníku Školní streetballové ligy

Tradičním FINAL FOUR vyvrcholila letošní streetová liga. Na rozdíl od předešlých let nabídly všechny 4 zápasy relativně vyrovnanou podívanou, která vyvrcholila finálovým zápasem (Basketéři bez brčeků - Kubátovy kočičky 20:18), jež rozhodl v úplném závěru svým nájezdem Arsen Gevorkyan a spolu s Oskarem Palovčíkem a Hynkem Karamonem, tak mohli z rukou trojnásobného vítěze Jirky Szity převzít pohár pro vítěze. Poděkování si ale zaslouží všech 11 týmů, které se do soutěže přihlásily a pevně věřím, že si své příznivce na hřišti či v hledišti streetová liga najde i v příštím roce, kdy bude na programu již 22. ročník.

Celý článek
<předchozí 1 ... 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 ... 796 další >

Aktuální informace

17.10.2024

Beseda s absolventkou školy proběhne v Městské knihovně Nymburk 28. 11. 2024 od 17.30 hodin.

09.09.2024

Novinka pro studenty a rodiče

Celý článek

Významní absolventi

Hana Burianová

Hana Burianová (*1986), rozená Miškovská, někdejší tisková mluvčí prezidenta Miloše Zemana, maturovala na Gymnáziu Nymburk v roce 2005.

Anketa

 
Motto školního roku 2024-25
1. Charlie Chaplin 41 %
2. John Lennon 18 %
3. Eleanor Roosevelt 13 %
4. Stephen Covey 8 %
5. Herman Melville 20 %
Celkový počet hlasů: 212
Archiv anket

Svět v roce založení školy

Smrt F. L. Riegera

3. březen 1903

Brzy po svých 85. narozeninách zemřel v Praze jeden z nejvýznamnějších českých politiků 19. století, publicista a národohospodář František Ladislav Rieger.

Nejčtenější

28.09.2024

Workshopů v projektu Kamdu s inspirátory z oblasti byznysu, neziskovek, umění, vědy nebo médií se v posledních dvou letech zúčastnilo několik studentů vyššího nebo čtyřletého gymnázia z naší školy. Někteří z nich jsou opět přihlášeni do nabídky Kamdu pro podzimní semestr 2024. Další zájemci se ještě mohou také přidat a opravdu je z čeho vybírat. Opět jsme (tentokrát především zásluhou J. Holečka ze 6XA) shromáždili recenze dosavadních účastníků, abychom novým zájemcům poskytli zpětnou vazbu. Ještě dodávám, že přihlášení do projektu se kvůli celoškolní evidenci účasti a zejména zařízení uvolnění z výuky na workshopy musí hlásit ještě u školního kariérního poradce prof. Soukupa.

celý článek
05.10.2024

Přijměte pozvánku na odhalení nových stolpersteinů, kamenů zmizelých, v nymburských ulicích a následnou ceremonii, kde vás studenti z Klubu moderní historie seznámí s příběhy jednotlivých rodin.

celý článek
26.09.2024

Ve čtvrtek 26.9. se na našem gymnáziu konal opět tradiční Evropský den jazyků, jehož cílem je upozornit na jazykovou rozmanitost a podpořit studium druhého cizího jazyka.

celý článek
 
Charlie Chaplin - Zajímám se o svoji budoucnost, protože v ní hodlám strávit zbytek života.